Isnin, 19 Mac 2012

CORDY JUICE

Cordy Juice di buat dari 20 jenis buah2an dan cordyceps dengan teknology Hexagonal membantu penyembuhkan macam2 penyakit. Tindak balas anda sendiri akan merasainya dalam waktu 7 Hari



CORDYJUIZE

"Sumber yang lebih tinggi antioksidan dari kilang"

CORDYJUIZE adalah gabungan 20 jenis buah-buahan dengan antioksidan yang tinggi dengan cordiceps dipatenkan (WO2005/058022A1).

Bahan-bahan ini diproses dengan terapi air heksagon (molekul 6 penjuru hampir sama dengan air zam-zam tetapi kita dihujung terdapat Kristal manakala air zam-zam terdapat emas) yang terbukti untuk membuat pemakanan boleh diserap dengan cepat oleh molekul yang lebih kecil yang serupa dengan sel tubuh.

CORDYJUIZE adalah pilihan anda untuk menjadi sihat, muda dan bertenaga untuk menghadapi cabaran kehidupan seharian!

-boleh digunakan oleh semua peringkat umur & pelbagai kegunaan diluaran (sapu) & di minum untuk semua jenis pengakit.

Manfaat Cordy Juice:

> Menyembuhkan Fungsi organ pada penderita gangguan Jantung, Hati atau Ginjal (buah pinggang), Paru-paru
> Membantu memperbaiki sistem pernafasan (asma, sinus dll)
> Mengatasi Diabetes
> Menurunkan potensi penyakit karena kolestrol tinggi
> Membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh
> Membantu Proses pemulihan dari pelbagai sakit, HIV & AIDS
> Membantu meningkatkan daya ingat dan Mencegah penyakit nyanyuk
> Membantu memperbaiki gangguan seksual pria & Wanita
> Membantu melawan radikal bebas dan penuaan dini
> Membantu meningkatkan Vitalitas dan Stamina dengan cepat
> Mengurangi Stroke, Asma, Radang paru,Batuk berat
> Kaya zat anti oksidan dan zat anti radang
> Menurunkan kolesterol
> Melambatkan proses penuaan @ awet muda
> Menguatkan sistem imuniti & memanjangkan jangka hayat

Cara Pengunaan :
- ambil 30ml 2 kali sehari pagi & petang 15 minit selepas makan (gongcang dahulu). simpan ditempat suhu bilik/freeze bagi mengekalkan khasiat produk
- bagi berpenyakit minum bersama Daylite.
- bagi luka, nanah, bisul, terbakar, bengkak, gatal-gatal boleh disapu cordy juice pada tempat tersebut, insyaallah ia akan berkesan/pulih kembali. (sapu 3 hari / lebih berturut-turut bergantung kepada penyakit yang ditanggung).

Kebaikan Cordy Juice:

Paru-paru :
• Mengatasi berbagai gangguan sistem pernafasan (batuk, napfas pendek, bengek, asma, masuk angin berkeringat, TBC, dan penyakit paru-paru lainnya)
• Mengatasi kekurangan oksigen dalam paru-paru
• Mengatasi lemah paru-paru serta perbaiki fungsi gaya mekanik sel paru-paru
• Memperbesar pembuluh darah dan tingkatkan pasokan darah kedalam paru-paru
• Memberikan daya penyembuhan dan pemulihan kesehatan yang menyeluruh terhadap penyakit-penyakit saluran pernafasa

Jantung dan pembuluh darah:

Terhadap penyakit pembuluh darah jantung, cordyceps dapat secara pelan dan terus-menerus menambah volume aliran darah pembuluh jantung, menyeimbangkan zat kalsium dan phosporisasi. Memberi efek penyembuhan dan pemulihan yang stabil. Cordyceps ampuh dalam menekan terjadinya penumpukkan trombosit, daya tekanannya 13.3% - 48.5%.

Penyakit hepatitis:

Cordyceps langsung memperbaiki hati, sangat berharga sebagai obat pencegah sirosis hati. Dewasa ini baik di Cina maupun diseluruh dunia masih kekurangan obat ampuh terhadap anti sirosis hati.

Ginjal dan seksual:

Berdasarkan hasil penelitian kedokteran modern, cordyceps mampu memperbaiki mekanisme sel struktur ginjal, melancarkan pengeluaran air seni, mengurangi dan memperbaiki penyakit pembuluh halus dan gelembung-gelembung ginjal, juga memperbaiki kerusakkan yang ditimbulkan oleh pemakaian obat-obatan,. Menekan infeksi kronis dan penyakit darah phosphor tinggi.

Secara efektif mengendalikan semakin parahnya gejala keracunan air seni. Juga bermanfaat untuk pegal pinggang lemah tungkai, ejakulasi dini, sering kencing malam, lemah ginjal dan lemah paru-paru

Darah:

• Tidak mengandung hormon maupun zat perangsang
• Menekan terjadinya trombosit (sampai >48%)
• Terhadap penyakit darah, penyakit bercak ungu yang dipicu masalah trombosit

Daya tahan tubuh:

Cordyceps adalah zat pengatur krkrbalan tubuh yang sifatnya alamiah. fungsi pengatur kekebalannya bersifat 2 arah, selain bisa meningkatkan kekebalan tubuh manusia, juga bisa memberikan daya pengendalian kekebalan bagi yang mempunyai kekebalan tubuh berlebih.

Cordyceps juga membantu meningkatkan daya tahan tubuh, dan bisa berfungsi sebagai anti biotik alami, sert bisa membantu tubuh melawan kanker dan tumor, meningkatkan daya tahan tubuh serta menurunkan peradangan.

Virus dan racun dalam tubuh:

• Cordyceps adalah zat dari alam yang mempunyai konsentrasi antibiotik berkadar tinggi. Cordyceps bersifat alami terhadap berbagai macam kuman penyebab penyakit
• Meningkatkan daya tahan sel-sel tubuh terhadap proses oksidasi
• Khasiat pemusnah racun Cordyceps bersifat lembut dan tidak beracun, tidak panas dan dapat memperbaiki fungsi gaya mekanik sel hati, ginjal, paru-paru, maupun metabolisme secara keseluruhan. Sangat bermanfaat untuk mengeluarkan kotoran beracun dan sisa-sisa obat yang bersifat racum dalam tubuh.
• Meningkatkan proses produksi sel darah putih.

Tumor dan kanker:

Melawan tumor, karena cordyceps mempunyai daya penyembuhan dan daya pemulihan kesehatan yang menyeluruh terhadap hati, ginjal, pembuluh darah, saluran pernafasan, dan organ tubuh lainnya, oleh karena itu juga memberikan efek nyata terhadap pengendalian penyakit kanker stadium lanjut, dan dapat menekan sumber penyakit yang ada pada organ-organ tubuh tersebut, memperpanjang usia penderita, memperbaiki kualitas hidup. Selain tu cordyceps juga mampu meningkatkan proses produksi sel darah putih. Bagi penderita tumor otak tak ganas cordyceps memberikan efek penyembuhan konvensional yang ideal.

Manfaat lain:

1. Mampu menekan rasa lelah secara alamiah dan menenangkan.
2. Berkhasiat menurunkan peradangan, kemampuannya mengatasi peradangan menyamai atau bahkan melampaui hydroconyzed pine.
3. Merupakan antibiotik alami berkadar tinggi
4. Anti terhadap berbagai macam virus penyebab penyakit organ tubuh, HIV dan AIDS
5. Pemusnah racun- Mengatasi pengaruh obat kimia
6. Memperbaiki metabolisme secara keseluruhan- Mengatur kekebalan tubuh secara alami meningkatkan dan mengendalikan kekebalan tubuh yang berlebih
7. Mencegah timbulnya penyakit dan memulihkan kesehatan- Meningkatkan daya tahan sel tubuh terhadap proses oksidasi- Menekan rasa lelah (kelemahan fisik) bersifat menenangkan.

TISU Cordyceps Kultur

Cordiceps dikenali sebagai "harta legenda Timur". Cordiceps dalam bahasa Cina dikenali sebagai "Winter Worm, Summer Grass", milik keluarga kulat. Seperti namanya, Cordyceps ulat di Winter yang berubah menjadi "rumput" pada musim panas. Kulat parasit pada larva rama-rama kelawar. Ia menyerang badan ulat apabila ia hibernating semasa musim sejuk dan menggunakan tisu lembut. Akhir sekali, ulat bulu mati. Semasa musim panas, stroma yang kira-kira 3-5 cm panjang, tumbuh dari kepala larva. Julat normal kulat ini adalah di atas ketinggian 2000 meter dan ia telah dijumpai setinggi 6.000 meter.

Sila rujuk ke BIOTEKNOLOGI untuk rujukan lanjut.

20 BUAH-BUAHAN FUNGSI

Acai Berry
Tahap yang tinggi tahap pemakanan • serat tinggi asid amino dan mineral yang dikesan • paras Tinggi sterol tumbuhan • Perlu asid lemak nisbah yang menyerupai minyak zaitun • Protein profil yang serupa dengan telur • kandungan gula Sangat rendahtahap antioksidan yang tinggi

Anggur
Anggur Ungu mengandungi resveratrol, ciri-ciri antioksida yang terdapat dalam wain merah dan produk anggur lain yang telah membuat tajuk utama di seluruh dunia.

Acerola
Acerola hidup subur di tanah berpasir. Mereka kaya di kedua-dua antioksidan dan pelbagai vitamin penting.

Bilberry
Bilberry buah-buahan dan ekstrak mengandungi beberapa komponen aktif secara biologi, termasuk kelas sebatian yang dipanggil anthocyanosides yang adalah antioksidan yang kuat.

Laici
Pada 72mg vitamin C bagi setiap 100 gram daging, laici adalah sumber yang sangat baik untuk vitamin ini penting, serta nutrien kalium dan lain-lain.

Passion Fruit (Markisa)
Markisa kaya dengan vitamin, mineral dan serat, termasuk: kalsium, magnesium, fosforus, kalium, natrium, dan sulfur dan Vitamin B.

Pisang
Memberi manfaat kesihatan pisang membawa kepada kita. Pisang adalah buah SAHAJA yang datang bukan daripada pokok-pokok atau semak tetapi dari tumbuh-tumbuhan besar yang herba gergasi dan berkaitan dengan lily dan orkid keluarga.

Pisang mengandungi asid, enzim, dan sebatian kimia penting. Ia juga mengandungi tiga jenis gula semula jadi iaitu sukrosa, fruktosa dan glukosa. Gula semula jadi ini amat penting untuk kanak-kanak yang sedang membesar

Ketua Diatetik dan Pemakanan Khasiat, Universiti Perubatan Antarabangsa (IMU), pisang memberikan banyak khasiat kepada tubuh badan kerana secara keseluruhannya ia mengandungi tenaga, vitamin A, serat, vitamin C dan Kalsium. "Sebagai contoh, 2 biji pisang emas mengandungi 100 kalori, 73gram (g) air, 1.4g protein, 23 g karbohidrat, 1.7 g serat, 380 mikro gram (mg) karoten (pre vitamin A), 63 RE vitamin A, 8.3 mg vitamin C dan 342 mg kalium,

Menurut Persatuan Pisang Antarabangsa, pula pisang mengandungi magnesium, fosforus, iodine, kuprum, vitamin B1, B2, B6 & C, niasin, dan folat. Penyelidikan yang dijalankan membuktikan dua biji pisang boleh membekalkan tenaga untuk kita melakukan kerja atau senaman berat selama 90 minit. Seribu satu khasiat pisang kurniaan Allah kepada manusia. Tidak hairanlah pisang amat popular di kalangan atlet kerana ia membekalkan tenaga yang cukup ketika mereka beraksi dalam apa saja pertandingan sukan.


Khasiat pisang dari sudut kesihatan

# Darah tinggi dan strok - pisang membantu menurunkan tekanan darah tinggi kerana kandungan potasiumnya yang tinggi.

# Kolestrol - pisang rendah dari segi kalori lemak dan sodium yang membantu merendah kolestrol.

# Cirit-birit - potasium dan magnesium yang terkandung di dalam pisang amat sesuai merawat orang yang mengalami cirit-birit.

# Anaemia - anaemia ialah penyakit kurang darah. Oleh kerana pisang kaya dengan zat besi,  ia boleh merangsang penghasilan haemoglobin di dalam darah.

# Kemurungan - orang yang sedang murung lebih cepat ceria apabila makan pisang. Ini kerana kandungan sejenis protein membantu kita menjadi tenang.

# Pening-pening - cara paling cepat merawat rasa pening-pening ialah dengan meminum minuman susu pisang kocak (banana milkshake) yang dicampur madu. Minuman ini bukan sahaja merawat malah sedap.

Pisang adalah buah yang paling digemari penduduk seluruh dunia. Ia juga mampu menawarkan penyakit dan boleh membantu dalam kesihatan manusia. 

Aprikot
Aprikot menyediakan pelbagai kaya antioksidan dan berlimpah dengan serat larut, beta-karotena, magnesium, besi, fosforus, kalium dan vitamin C. Mereka juga termasuk salisilat semulajadi.

Prune
Prun plum kering, kaya dengan mineral dan fenol, ditambah mereka mempunyai nilai ORAC yang amat tinggi.

 
Plum atau prune mengandung ferulid acid yang memiliki senyawa antikanker. Menurut penelitian, apabila zat ini banyak dikonsumsi, maka dapat membantu menurunkan resiko kanker usus. Buah ini juga mengandung hydroxycinnamate, antioksidan yang dapat mencegah oksidasi LDL. Bersama dengan berbagai serat yang dikandungnya, buah plum dapat melindungi tubuh dari serangan jantung dan menurunkan kadar kolesterol.
Selain itu, buah plum mengandung borron, sejenis mineral yang membantu tubuh menyerap kalsium, sehingga mengkonsumsi 10 – 12 buah plum yang dikeringkan per hari dapat membantu mencegah kehilangan massa tulang dan mengurangi resiko ostheoporosis. Sebagai tambahan, buah ini banyak mengandung serat dan potasium.
Kiwi
Buah kiwi mengandungi fitonutrien yang banyak dan telah mendapat kemasyhuran sebagai sumber yang lazat jumlah yang cukup vitamin E, vitamin A, vitamin C, zat galian dan serat pemakanan.

Goji Berry
Lycopene pada asalnya diekstrak daripada tomato dan ia merupakan satu bentuk carotene. Membantu menghalang tumor, melambatkan penuaan dan mencegah kanser kelenjar prostat.

Manggis
Manggis telah digelar "ratu buah". Ia adalah kaya dengan Xanton yang lebih kuat dari segi anti-pengoksidaan berbanding dengan Vitamin C dan E. Membantu meningkatkan sistem imun dan menghalang radikal bebas.

Blueberry
Blueberry telah telah digelar "raja beri". Ia ketara memperbaiki penglihatan, melegakan keletihan mata dan mencegah demensia nyanyuk.

Kranberi
Kranberi kaya dalam bioflavonoid.For pencegahan jangkitan saluran kencing, mencegah kepatuhan E. coli pada dinding saluran kencing dan mencegah pembentukan plak pada gigi.

Benih anggur + Pine Bark
Biji anggur dan kulit kayu pain kaya dengan OPC Oligomeric Proanthocyanidins.They berkesan membuang radikal bebas, melawan kanser, melindungi saluran darah, mencegah kedutan dan menyimpan elastik kulit dan licin.

Berry Hawthorn
Beri hawthorn juga dikenali sebagai buah-buahan merah dan kaya dengan vitamin C dan carotene.It mencegah arteriosklerosis dan penyakit kardio-vaskular.

Roselle
Roselle kaya dengan Vitamin C dan A.It adalah diuretik semulajadi yang membantu untuk mengurangkan tekanan darah dan menggalakkan kulit yang sihat dan cantik dengan kesan kecantikan.

Tomato (Lycopene)
Lycopene pada asalnya diekstrak daripada tomato dan ia adalah satu bentuk daripada carotene.Helps menghalang tumor, melambatkan penuaan dan mencegah kanser kelenjar prostat.

Delima
Delima mengandungi pelbagai jenis asid amino dan unsur surih dan sebagai Vitamin B kompleks.Ia melembutkan saluran darah, mengurangkan lipid darah, gula darah dan kolesterol. Ia juga memperbaiki senak.

Teh Hijau
Teh hijau mengandungi antioksida yang kuat Epigallocatechin gallate - EGCG.It menentang penuaan, bertindak sebagai disinfektan, slims turun badan, mengurangkan lemak, mencegah kanser, whitens kulit dan mencegah kemudaratan yang disebabkan oleh sinaran ultra violet.

TEKNOLOGI heksagonal

Air heksagon terbentuk apabila 6 Bon Hidrogen datang bersama-sama dan membentuk corak terancang dalam bentuk heksagon yang struktur seperti kristal.

Dr Mu Shik Jhon menjelaskan bahawa air 100% yang berstruktur hexagonally mempunyai kapasiti yang besar untuk menyimpan tenaga yang boleh dibebaskan segera apabila ia digunakan oleh organism.It hidup mampu membawa isyarat dan pemindahan maklumat dengan lebih berkesan.

Ia nampaknya adalah kunci kepada penghidratan lebih cepat, meningkatkan pemindahan protein tenaga dan kestabilan DNA, dan peningkatan pelbagai proses metabolik.

Setiap sel dalam badan kita telah "stesen dok" yang dikenali sebagai tapak reseptor. Untuk penyerapan nutrien yang optimum, molekul air perlu mempunyai bentuk molekul tertentu untuk menyambung kepada laman-laman ini reseptor (seperti kunci yang sesuai dengan kunci yang betul) & berkomunikasi menggunakan getaran bertenaga itu membolehkan nutrien yang akan dibawa ke dalam sel serta-merta dan pada masa yang sama toksin akan dibawa keluar dari sel.

Telah terbukti dan di uji dengan 21 ujian klinikal
(paling banyak ujian klinikal dilakukan)

untuk melihat testimoni : www.youtube.com.my/juscordy